Ingrediënten:
3 kg rijpe tomaten – 1 kleine ui – 350 ml azijn (appelazijn bijvoorbeeld) – 140 g bruine suiker (of een mengeling van bruine suiker en rietsuiker) – zout – peper – muskaatnoot – kaneel – 1 cayennepeper – 1/2 theelepel Orange Habaneropoeder (of meer)
Je kunt ook meer verse chilis gebruiken, of meer poeder naargelang hoe straf je deze Ketchup wilt maken. Maar deze Ketchup kan best wel wat pit gebruiken, zoniet wordt ze vrij zoet.
De tomaten in stukken, de ui gesneden, en de Cayenne in ringetjes, in een kookpot op hoge temperatuur brengen, daarna rustig laten koken gedurende een 25 minuten.
Je kunt de tomatenmassa nu door een zeef duwen, maar dat hoeft niet noodzakelijk. Als je ze zeeft, zal de Ketchup egaler en lopender zijn.
Voeg nu de andere ingrediënten toe: azijn, suiker, zout, peper, een snuifje kaneel, een snuifje muskaatnoot, en een halve theelepel Orange Habaneropoeder.
Breng aan de kook en laat zachtjes inkoken gedurende 2 tot 2,5 uur.
Als je merkt dat de saus voldoende ingedikt is, giet je ze in een glazen pot, schroef het deksel vast en laat afkoelen.
De Hot Ketchup is enkele maanden houdbaar in de ijskast.