Ingrediënten (voor 2 personen)
- Kwaliteit (!) gemalen rundsvlees voor 2 grote hamburgers
- Hamburgerbroodjes voor grote hamburgers (gekocht in Delhaize)
- 2 kleine uien
- 4 jalapeno pepers
- komkommer
- tomaat
Voor de saus :
Basissaus: http://www.infotalia.com/nld/culinair/recepten/recepten_detail.asp?recept=2982
- 100 g mosterd
- 50 ml ciderazijn
- 50 g witte suiker
- 25 g bruine suiker
- 1 tl zwarte peper
- 1 el chilipoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl zout
- 1 el boter
Bereiding :
Saus :
Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de boter, in een sauspannetje.
Zet het pannetje op een zacht vuurtje.
Draai het vuur uit zodra het mengsel begint te sudderen.
Roer er vervolgens de boter door.
Laat de saus afkoelen tot op kamertemperatuur.
Snijd komkommer en tomaat in dunne schijfjes.
Vorm het vlees tot 2 grote hamburgers. Kruid evt. met wat zwarte peper.
Bak het vlees in boter aan beide zijden tot het net gaar is.
Snijd de uien en jalapenos in ringen en verwijder het zaad zoveel als mogelijk uit de jalapeno peperringen. Leg
Fruit uien en jalapenos in boter.
Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze gedurende 20 seconden in de microgolf.
Stapel de hamburger :
Voeg een laagje komkommerschijfjes op de onderste broodjeshelft.
Leg de hamburger hierop.
Drapeer met de uiringen en jalapenoringen.
Leg enkele schijfjes tomaat erop.
Overgiet royaal met de saus en bedek met de bovenste broodjeshelft.