Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 moten tonijnfilet
- 3 eetlepels sojasaus
- een scheutje visolie
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 chili peper, fijngesneden, bijv. Aji Golden
- 1 centimeter stuk gember
- een 10tal korianderzaadjes
- een 10tal zwarte peperbolletjes
- 2 bosuitjes
- 2 wortels
- enkele pellen van een knolvenkel
- 2 bietstengels
- 1 kleine raap
- 250 g fijne boontjes
- korianderblad indien voorradig
- Thai rijst
Bereiding :
Saus :
Plet de zwarte peper, koriander, chili peper in de vijzel. Voeg de gember toe in stukjes en plet. Voeg sojasaus, visolie, zonnebloemolie toe en roer dooreen.
Strijk de tonijn in met een klein deel van de saus.
Snij de wortels, raap, knolvenkel in dunne schijfjes van een 4tal cm. Snijd de uitjes en de harde delen van de bietstengels in stukjes van een kleine cm. Versnipper de verse koriander.
Giet ruimschoots zonnebloemolie in een wokpan, en voeg als deze heet is, de groentjes toe. Laat kort op een fel vuur wokken, schud de groentjes op zodat ze niet aanbranden. Verminder het vuur en laat enkele minuten garen, voeg dan de rest van de saus toe, roer door de groentjes en laat nog even op het vuur.
Tegelijk met de groentenwok, bereid je de tonijnmoten. Bak ze 2 minuten aan aan elke zijde in zonnebloemolie.
Serveer de groenten midden op het bord en leg daarop de tonijn. Garneer met een groen blaadje van de knolvenkel. Breng de Thai rijst in een aparte kom op tafel.