Ingrediënten (3 personen) :
- 2 rode paprika’s
- 200 gram groene erwten
- ½ ajuin
- 1 tomaat
- 1 verse rode cayenne peper
- ½ scotch bonnet
- 200 gram kokosmelk
- basmati rijst voor 2 personen
voor de curry pasta :
- 4 teentjes knoflook
- 2 gedroogde chili pepers (cayenne)
- 1 stuk gember
- zwarte peperbolletjes
- grof zout
- koriander
- kurkuma
- curry
- komijn
- kardemompeulen (2 teentjes)
- kaneel ( ½ )
- mosterdzaad
Bereiding :
Meng de ingrediënten tot een pasta in de vijzel met olijfolie.
Verhit een kom met olijfolie en voeg de pasta toe. Voeg de ajuin toe en vermeng met de pasta. Voeg een tomaat in stukken toe. Voeg de verse pepers toe. Voeg de paprika’s toe en laat garen.
Voeg 200 gram kokosmelk toe, breng aan de kook en laat dan minstens 15 minuten intrekken op een laag vuur.
Breng intussen ook de rijst aan de kook, en wanneer het water is weggekookt en de rijst gaar is, en laat dan de rijst onder deksel rusten.
Voeg de erwtjes pas toe een 5tal minuten voor de saus klaar is, en enkele minuten langer als de erwtjes niet voorgekookt zijn.