Ingrediënten (3 personen) :
- 2 rode paprika’s
- 1 ajuin
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 3 teentjes look
- 1 verse rode maules red hot peper, fresno peper of andere pikante rode peper
- 4 aardappelen
- kruiden : peper, zout, provencaalse kruiden
Bereiding :
Snijd de paprika’s en ui in vierkantjes, snijd de courgette en aubergine in dunne schijfjes en snijd die daarna doormidden, snijd de look en de maules red hot peper fijn.
Snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 1 cm.
Bak de aardappelblokjes in boter, kruid ze met peper en zout, zet na enkele minuten het deksel op de pan en laat ze op een zacht vuur verder garen.
Bak de look en ui in olijfolie, voeg de peper toe, daarna de paprika, daarna de aubergineschijfjes, en tenslotte de courgetteschijfjes. Kruid met peper, zout en provencaalse kruiden. Laat 10 minuten op middelhoog vuur stoven, en roer de groentjes regelmatig dooreen.
Voeg tenslotte de aardappelblokjes toe aan de groentenmengeling, roer dooreen, en laat nog 5 minuten garen onder deksel op laag vuur.