Scampi met groene curry saus
http://frantasticfood.com/?p=6479
http://thaifood.about.com/od/thaicurrypasterecipes/r/greencurrypaste.htm?p=1
Maak de groene curry pasta zelf in een vijzel, met volgende ingrediënten , vijzel eerst de droge ingrediënten, en voeg daarna de natte toe :
- 1 stengel citroengras (indien beschikbaar)
- 1 tot 3 groene chilis, hitte naar smaak
- 1 halve rode ui, fijngesneden
- 4 of 5 lookteentjes
- 1 stuk gember van een 4tal cm, fijngesneden
- 1 handvol verse korianderblaadjes
- een halve theelepel komijn
- een halve theelepel peperbollen
- een halve theelepel korianderzaad
- 3 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel garnaalpasta
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel bruine suiker
- 3 eetlepels kokosmelk
Ingrediënten (4 personen) :
- kokosmelk, ongeveer 1 tas
- een handvol pijpajuinen, in reepjes van 3 cm gesneden
- 24 scampi garnalen, ontschaald
Bereiding :
Voeg de groene curry pasta toe aan een pan met olijfolie op medium hitte. Voeg dan kokosmelk toe. Zorg ervoor dat de saus blijft pruttelen, laat ze wat intrekken en voeg de pijpajuinen toe. Voeg na een tweetal minuten de garnalen toe, zorg dat ze de pan volledig raken. Draai ze om wanneer ze rozig worden aan de zijkant, dat is al na ongeveer 1 minuut. Na nog een minuut, roer alles dooreen zodat de saus goed met de garnalen vermengd worden.
Serveer per persoon 6 garnalen in de curry pasta.