Ingrediënten (2 personen) :
- 1 dunne lende steak voor 2 personen
- 2 rode of 1 rode en 1 groene paprika
- een 10tal champignons
- 1 ui
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 derde van een blokje kruidenbouillon
- 200 cl volle room
- paprikapoeder
- chilipoeder (bv. Cajamarca)
Bereiding :
Snijd de paprika’s in kleine stukjes, de champignons in zeer fijne schijfjes, de ui in zeer fijne halve ringen.
Snijd de dunne lende steak in 2 steaks. Kruid ze met zout, peper, paprikapoeder en chilipoeder naar keuze, aan beide zijden. Schroei ze in de pan in ruim boter aan beide zijden.
Voeg aan de pan de uiringen toe, de chamignonschijfjes, en de paprikastukjes. Kruid bij met peper, een weinig paprikapoeder en chilipoeder naar wens. Neem na enkele minuten de steaks uit de pan, en leg ze apart op een bord.
Verhoog nu het vuur en voeg een tas warme kruidenbouillon toe. Voeg een theelepel tomatenpuree toe. Roer het geheel dooreen. Voeg de room toe en roer opnieuw dooreen. Laat de room zeker een vijftal minuten inkoken.
Voeg enkele minuten voor het serveren de steaks opnieuw toe aan de pan. Draai om zodat beide zijden goed verhit worden. De steak moet binnenin rood of roze blijven, een taaie steak is absoluut niet lekker. Serveer de steak met de saus royaal erover gedrapeerd. Serveer met frietjes.