Vandaag 13 maart was zaaidag voor de chilis!
Volgende variëteiten werden het talrijkst uitgezaaid:
– Cajamarca, voor het droogproject, maar ook een uiterst aromatische peper in sausjes
– Cayenne, de milde en zachte onder de hete pepers, ook voor het droogproject o.a.
– Espelette, met een zeer specifiek aroma, ook voor het droogproject
– Fuszer Csipus, Hongaarse var met lichte hitte, maar uitstekende smaak, heerlijk poeder
– Hot Lemon, citrusaroma’s, heerlijk bij vis
– Jalapeno M, voor salsa’s en tal van andere toepassingen
– Kapia, paprika-type met erg zoete smaak
– Ancho 101, groen geoogst, milde paprika
– Hatvani Eros, aromatische Hungaarse var
– NuMex Primavera, een Jalapeno type met pit
– Pimientos de Padron, de Spaanse tapaspeper
– Piquillo de Lodosa, een milde Spaanse paprika
– Appetitoso, ronde pepers, lichte hitte, heerlijk om te vullen met kaas
Bio-potgrond
Dit jaar heb ik gezaaid in bio-potgrond, wat vrij moeilijk te verkrijgen is op de particuliere markt, maar daar zal in de komende jaren zeker meer aanbod van komen, dat kan niet uitblijven. Ik gebruik Eeckhaudt – Verta potgrond met bio-label, zonder chemische meststoffen.